Забележитености във Варна

 

Ако следващата ти спирка е Къща за Гости Alfa Varna, ще имаш възможност да разгледаш морската столица на България – Варна.

Ние ще ти помогнем да посетиш емблематини забележителности и да се насладиш на града.

Катедралата във Варна

Тя е втората по големина православна църква в България. По време на богослужение (особено през уикенда), посетителите могат да се насладят на прекрасни песнопения, изпълнени от най-стария църковен хор на Варна.Катедралата има невероятна архитектура и уникални по рода си мозайки, които покриват стените ѝ. Куполите са покрити със злато и сребро, а фреските са сред най-красивите черти на катедралата.

Морската градина

Гордостта на Варна и предпочитано място от местни и туристи. Варна е известна със своята Морска градина. Тя е емблемата на града, както и национален паметник на ландшафтната архитектура. В момента е най-големият озеленен парк на Балканите! През лятото градината е пълна с хора и богата на активности. Именно тук местните идват, за да отпочинат, да се разходят с приятели и семейство или просто да общуват и да се забавляват. 

Римските терми

Най-голямата древна сграда, открита в България до сега. Древният комплекс е бил част от римския град Одесос и е една от най-големите запазени останки от римски бани (четвърти по големина в Европа и първи на Балканите). Конструирането на комплекса се е осъществило през късния 2 век сл. Хр. Превърнал се е в популярен център, където местните са се събирали, за да обсъждат важни въпроси за града и да общуват.

Делфинариумът

Делфинариумът във Варна е единствен по рода си на Балканите. Отворил е врати през 1984 г. и бързо се е превърнал в символ на града, както и в най-значимата забележителност за българския туризъм. Там всеки ден през лятото се провеждат невероятни представления. Можеш да видиш как обучени делфини изпълняват номера и дори подават топка на публиката! Представленията са забава за малки и големи.

Резервирай сега!

2 + 11 =